lördag 8 april 2017

Fikabesök och jättegod helgrätt med vitfisk!

Hej hej! Hujuj vad helgen går fort. 
Igår åt vi en fiskrätt som var ny för oss, och det var såå gott! En rätt vi hittade HÄR. Vi hade glömt köpa färsk dill men annars följde jag receptet rätt bra, inte alls komplicerat som det kanske först kan se ut, fräscht och såå gott som sagt! Blir så glad när vi hittar nya goda fiskrecept, speciellt med vit fisk! Barnen skippade många tillbehör men bara potatis, panerad fisk, grönsaker och smör är ju gott det med. ;) 
Panerad torskrygg med ugnsbakade tomater och vårprimörer
 Grönsaker:
250g babyplommontomater
16 små potatisar
1 knippe grön sparris
12 små snacksmorötter
1 knippe rädisor

Panerad torsk:
4 torskfiléer
1,5 dl ströbröd
salt, peppar
1 ägg

Topping:
1 dl majonnäs
1 liten rödlök
1 knippe färsk dill
1 citron
peppar
1. Värm ugnen på 100-110 grader. Halvera babyplommontomaterna och placera dem i ugnen på en plåt smord med lite rapsolja. Baka tomaterna i 30-60 minuter.
2. Koka potatisen i saltat vatten. Skala sparrisen lätt med en potatisskalare. Stek sparrisen och morötterna i smör med lite salt. Skiva rädisorna tunt.
3. Skölj och torka av torskfiléerna. Blanda ströbröd, salt och peppar på ett fat. Doppa torskfiléerna i uppvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Stek den panerade torsken i smör i cirka 2-3 minuter per sida på medeltemperatur.
4. Lägg upp tomater, potatis och fisk. Dekorera med en klick majonäs, finhackad rödlök, skivade rädisor, färsk dill och en citronklyfta. Dra över några varv med pepparkvarnen.


Idag fick vi besök av Fahléns, alla utom Molly. De hade med sig fika och jag hade ju också lite i frysen. ;) Mysigt att bara sitta och babbla. 
Planerat in lite träffar framöver, ska bli kul! 

Tiril fick ge Albin presenten hon sparat sen han var sjuk, pruttlera med Scooby Doo-figurer. Haha här skrattar hon så hon håller på falla ihop, att så lite kan vara så roligt. ;) 
Annars har vi idag mest pluggat/bytt gardiner, Kiron har haft kompisar och varit ute och cyklat bl.a. och Tiril har provat lite kläder jag rotat fram ur växa-i-högen. ;)
Nu har vi sett klart på Inception (var för trötta igår och där gäller det ju att hänga med ;) )...
...och ska nosa upp en till film, jag får välja så det blir nog en rysare!
Ha det gott! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...