måndag 2 januari 2017

Nyårsafton med familjen W! Och så lite mellandagar också.

Hej! 
Full fart framåt på 2017, ett år som jag hoppas blir bättre än sin föregångare! 

På vår nyårsafton firade vi med familjen Wusch! Vi bestämde oss för att ha lite fritt utklädningstema, man klädde ut sig/upp sig till det man ville helt enkelt. Jag kom på att jag hade en klänning som jag bara använt en gång hängandes, är en sån man inte har tillfälle till så ofta. Med lite 40-50-talstema så kändes den bra! =) (Önskar dock jag hann fixa tidens frisyr lite snyggare men äh...)


På Wusch´s förslag så höll vi till i uterummet, värmde upp det och det blev superbra och mysigt! 

Mark och Christina lagade all mat, de hade förberett dagen före så det var inte så jättemycket att göra dagen D. Flöt på helt perfekt och jag supernöjd att jag kunde titta på när andra lagar mat i mitt kök, hehe! 
Barnen höll mest till inne med "eget" firande, de spelade tillsammans, Tiril har nu lärt sig Minecraft på sin egen surfplatta, så nu kan de spela mot/med varandra på varsin. ;) 

De hade gjort 4-rätters, först en buljong med lite gott i för att "väcka magen" (oh boy var jag hungrig!). Sen skaldjur; gratinerad hummerhalva, pilgrimsmussla och tigerräkor, till limeaioli. Suupergott! 
Huvudrätt helstekt/grillad oxfilé med sötpotatis&blomkålsmos, baconlindade haricot verts och örtsmör. Efterrätt Mousse au chocolat med bärsås. Allt under några timmar. Mums! 
Barnen åt istället hamburgare och så efterrätt.  =) 





Vi pratade, lyssnade på musik och spelade lite spel, var ett tag sen sist vi spelade "Upp till Bevis" men det är så kul! Lagspel, först Mark och jag mot Mattias och Christina, sen damerna mot herrarna. =) Olika utmaningar på tid som hitta ord, vända på baklänges-ord, minnas specifika ord och så kropp mot kropp! 

 Vid tolvslaget kikade vi på nyårsklockan och skålade...
...innan vi gick ut för att kika på lite fyrverkerier. ( Blev plötsligt kallt förresten och på nyårsdags morgon hade det äntligen kommit lite snö!)
Vi spelade sen lite till innan vi bröt upp kring 2. Ett roligt firande!


Nyårsdagen blev lat, med en skön promenad och så städa undan som undantag, men annars praliner, julgodis och filmer i soffan! 
Vi såg äntligen "Husdjurens hemliga liv", kul film. Och barnen fick också kika litegrann på "Sagan om ringen" med oss, de fastnade båda två men vi tar den helt nån annan gång. ;) Är nog lite för brutal än.  

På tal om film så var vi den 29:e på bio! Eller jag var faktiskt två gånger. Först fick jag gå själv på "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", har haft sån ångest för att jag skulle missa den på bio. Den var jättebra, inte som Harry Potter men helt klart sevärd!
 Sen blev vi på kvällen bjudna av Mats och Hanna på "Star Wars-Rogue One". Pappa kom ner och passade barnen och sov över. Bra film det med men synd att jag var så gaaalet trött så jag satt och blinkade och hade mig hela filmen... ;)

Och förutom bio så har vi på mellandagarna hunnit med lite hemmamys också, inte blivit mycket av den lugna varan denna helgledighet men det vi hunnit med har varit högkvalitativt. ;) Skräckfilm och räkor blev det en kväll (fast den filmen var inte så superbra äta-till-film, haha, "The Autopsy of Jane Doe". Creepy. )

Det har provats klappar...här pysslar Tiril en tiara. 


Och idag har jag och Mattias båda två börjat jobba igen. Han jobbar dag som alltid och jag har fem kvälls-veckan. Mattias pusslar sig hem någon timme tidigare, det gör att barnen kan vara lediga denna vecka också, tur det eftersom deras förkylning tagit om, båda hostiga och snuviga. 
Ikväll medan jag jobbat har Mattias stökat undan nästan all jul! Bye bye granen för denna gång! 
Imorgon kanske jag hinner lägga ut ett inlägg om vår 28-dagsbal. 

Och till sist en suuuuupergod nyhet, om allt går enligt planerna så kommer mamma hem från sjukhuset imorgon! =D 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Ni verkar oxå ha haft en ganska lugn och trevlig nyårshelg med god mat och trevligt sällskap! Hoppas nya året kommer med många glada dagar till er! Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...