tisdag 25 oktober 2016

Nasi Goreng, 2 veckomatsedlar och morgondagen.



Hej på er! 
Idag gick vi och la oss i sängen ganska tidigt, tränade medan vi såg lite E.T med barnen och efter dusch och barnen kommit i säng la vi också oss. 
Jag har ju sovit ett tag idag efter nattjobb, ca. 4 timmar, så vi får se hur det går att sova inatt. Klockan ringer tidigt imorgon, jag ska lämna barnen så Mattias kan komma hem i någorlunda tid, och så börjar planeringsdagen (som är orsaken till att jag är ledig inatt) klockan 8. Mattias måste komma hem i normal tid eftersom vi i arbetsgruppen har tänkt gå ut och äta på kvällen efter planeringsdagen... Ja, vardagens logistik hela tiden. 
Dock är Tiril lite krupphostig nu, ligger och lyssnar på henne så vi får se var det barkar hän. Men isåfall får M ta vabben, kan inte lätt vara borta från planeringsdagen.
Efter skolan hämtade vi upp en gammal förskolekompis till Tiril, Astrid, som fortfarande går på förskolan. Oj vad de saknat varandra. =) Så vi hade en middagsgäst idag! 

Och på tal om middag, dax för veckomatsedel! 
Förra veckan blev det ju ingen här i bloggen, hann helt enkelt inte med. Därför får ni både förra veckans och denna veckas nu! 

Förra veckan: 
MÅN: Min fisksoppa med curry, vitlöksbröd
TIS: Våfflor, Kirons önskemål
ONS: Pastasås med bacon och korv (H jobbar kväll)
TORS: Gräddstuvad oxpytt (H jobbar kväll) 
FRE: Kycklingpanna med kantareller, och ugnsrostade rotfrukter (recept kommer snart!)
LÖR: Halloween-Tacos
SÖN: Hemgjord kebabtallrik med strips

Denna vecka: 
MÅN: Nasi Goreng med kassler (recept nedan)
TIS: Älgfärsbiffar med potatis, steksås och Vitkålslingon
ONS: Broccoli-omelett med skinka 
FRE: Chorizo/grillkorv med strips
LÖR: Kycklingklubbor och ris
SÖN: Hamburgare med bröd
Detta var första gången jag lagat Nasi Goreng, och jag skippade ananasen eftersom ingen i familjen gillar varm ananas eller ens konserverad ananas. ;) Men någonting sött till är gott, så kanske skivad banan, Sweet Chilisås eller som vi tog, Mango Chutney? Baserat på recept ur kokboken "Ris Bulgur Polenta" men som alltid följer jag inte till punkt och pricka så jag skrev mina ändringar här. Är nog jättegott att blanda i paprika eller ärter tex. men hade inget sånt hemma, bara broccoliblandning. Det blev en liten skafferi/kylskåpsrensning helt enkelt, eftersom vi inte planerat nån matsedel i förväg för en gångs skull. Och Nasi Goreng sägs vara Indonesiens Pytt i Panna så det passar ju bra. ;)  

Nasi Goreng med kassler/skinka
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 klyfta vitkål, ca 250 g
2 msk olja
1 msk curry
3 dl ris
6 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
500 g färsk kassler/skinka i bit
1 tsk salt
1/2-1 krm cayennepeppar
(1 brk ananas i skivor)
1-2 msk soja
1-2 tsk mald ingefära
1 dl frysgrönsaker
2 ägg
Skala och skiva lök och vitlök. Skölj och strimla vitkålen. Hetta upp 1 msk olja i en stekgryta. Fräs lök och kål i oljan, strö över curryn och tillsätt riset. Låt fräsa någon minut. Häll över buljong, lägg ner frystgrönsaker och låt koka under lock ca 15 min. 
Strimla köttet. Fräs det i resten av oljan i stekpanna. Salta och peppra med cayenne. Om du vill ha ananas i så skär den avrunnen i bitar och blanda i, blanda även i köttet. Krydda med soja och ingefära. Känn så att riset är klart. 
När det är det, knäck ner äggen i pannan och stek en stund på hög värme. 
Servera till t.ex. sallad, Mango chutney och soja. 

Bild från igår, Kiron bygger en av Legosatserna han fått i födelsedagspresent, och Tiril tyckte det var jättekul att hjälpa mig laga mat! 
Dagens mat Älgfärsbiffar, både barnen och Tirils kompis åt som små hästar. Mycket gott. =) 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...