tisdag 21 juni 2016

Smarriga Grekiska biffar och Veckomatsedel v. 25

Hej! Fortsatt sjukläge även om jag känner mig på bättringsvägen nu. Galet vad envis hosta kan vara =(

Här kommer denna veckas matsedel, iallafall vardagarna. I helgen ska Mattias kanske vara i stugan med barnen då jag jobbar natthelg, och förmodligen äter de väl grillad korv nån av dagarna om jag känner dem rätt men annars vet jag inte. ;) Är iallafall inte bestämt än. Är de inte hemma blir det enkelt och snabbt för min del, matlådor ur frysen eller för all del nudlar eller fil & havrefras.... 

MÅN: Grekiska biffar med pastasallad och fetaost (Linas matkasse) recept nedan
TIS: Pestobakad sejrygg med mandeltoppad tomatsallad (Linas)
ONS: Chorizo/grillkorv med strips
TORS: Spaghetti och köttfärssås
FREDAG MIDSOMMARAFTON: Sill-lunch, och nåt gott på grillen till middag, gör det enkelt då jag ska jobba natt ;) 

Detta åt vi igår, enkelt och mycket gott och alla gillade det så det kommer göras igen! 

Grekiska biffar
500 g köttfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
3/4 tsk salt , svartpeppar efter smak
Blanda ströbröd med mjölk, vitlöksklyftor, oregano och timjan. Tillsätt färsen, salt och peppar och blanda. Forma till 8 biffar. Grilla eller stek dem 3-4 min per sida tills de är klara. Servera med kall vitlökssås och tex. pastasallad (i denna var det rödlök, pasta, gurka, sallad och körsbärstomater) och strö över fetaost. Jättegott! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...