tisdag 29 mars 2016

Påskafton och påskdagen i stugan!

Här kommer fortsättningen på vår påskhelg! =) 
På påskaftonen hade påskharen varit här när barnen vaknade, och det blev lite äggjakt. =) De fick både varsitt litet ägg med godis och lite presenter. 


Det var så skönt att vakna upp här, första gången för i år! =) Mattias och barnen hade pyntat påskris, vi brydde inte oss om det hemma i år eftersom vi visste att vi skulle vara i stugan, men  pynt finns det dock hemma ändå så det räcker och blir över. ;) 


Vi småpysslade i stugan på påskafton, hade det ganska lugnt och skönt. Vi var sen bjudna till mina föräldrar på traditionell påskmiddag! Alla utom Johan med familj och Linnea och Stefan var då där. =) 


Såklart har det blivit en massa kvällsmys, varje kväll! Vi har sett gamla filmer på DVD, jättemysigt då det är många filmer vi gärna ser flera gånger men hur ofta tar man sig tid till det? 
 Katterna har trivts lika bra som oss.



Påskdagen grejade vi mycket här, både inne och ute! Jag har småfejat och fixat "estetiskt" här i stugan, små och större inredningsprojekt här och där. Mattias eldade upp riset efter träden vi fällde i fjol, på tiden och bäst att göra det nu på vinter/vår. 
Jag har huggit ved och har ont i muskler jag inte känt på år, haha! 

Vi grillade korv till lunch, i eldstaden nere vid sjön. Isen ligger fortfarande tjock och är stadig (vi såg t.o.m. några som åkte bil på den!)  men fortsätter det tina i denna takt öppnar den sig nog snart. 








Och till påskdagsmiddag blev det premiär för grillen! Grillad fläskfilé och sparris, med beasås och strips. Mums! 

Som sagt en jättehärlig påskhelg och stugpremiär. Jag jobbade natten som var och barnen har varit på förskola/fritids, men nu inatt tog jag semester (så ledig till fredag natt) och barnen har påsklov så vi är faktiskt i stugan igen! Tiril hade simskola ikväll och jag simmade under tiden (hon missade ju förra veckan då hon var sjuk så det kändes viktigt att hon fick gå), sen for vi direkt hit efter. Mattias fyller år imorgon och det blir toppen att fira här! 

2 kommentarer:

Maria sa...

Åh vad mysigt ni haft det under påsken, som alltid blir jag så avundsjuk på dig som har en mysig stuga att vara i! Skäms att jag är så dålig på att kommentera dina inlägg när du är så duktig på att kommentera mina hela tiden, måste bättra mig!
Kram

Anonym sa...

ååh vilken mysig påskhelg ni har haft=)!! måste vara underbart att ha den där stugan som är beläget så vackert. är lite avundsjuk på grillningen, är ju så gott!

Grattis till M på födelsedagen, hoppas ni har det fint=)

kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...