fredag 28 augusti 2015

Dagarna som gått med havsfest och annat kul!

Ja, så har denna tredagars-arbetsvecka gått! =) Ikväll väntar den årliga surströmmingskräftskivan hos mina föräldrar, vi ska åka bara Mattias kommit hem och vi hunnit packa. Ska också lämna in prylarna att sälja på bytardagen innan vi far. 

Vi kom ju hem från stugan den 15/8, varit hem några svängar då och då under stugveckorna såklart men nu är det "för gott". Den lördagen var vi bjudna på 35-årsfirande med havstema hos familjen Horn, Samuel fyllde 35 några dagar efter. Var en mycket kul fest med grannarna som vi knappt träffat på hela sommaren, alla utklädda och jättegod 3-rättersmiddag efter temat. 
Tiril var en vattenprinsessa och Kiron ett partyhavsmonster, hehe! 
 Jag hade sytt mig en ny klänning. ;) 


Blev lite sällskapsspel och Sing-a-long också, jättekul som sagt! 
Måndagen efter det hade vi några födelsedags"barn" att fira! Först Hanna (svägerskan) som fyllde 30 år! 
Där blev det lite middag, och fyrhjulingsåk för lyckliga barn och make. ;) Kolla Tiril på bilden till höger, "fortare, fortare!" Haha! 

 Son med storflin! 

Efter vi grattat Hanna (överst) så for vi till min syster Maria och hennes Thomas som också fyllt/fyllde år, 10 dagar efter varann. De var utomlands när Maria fyllde och vi brukar gratta dem tillsammans oftast. 
Vi har haft ganska fullt upp eftersom så mycket blivit åsidosatt här hemma när vi varit i stugan så länge. Fix och rens, och maken har bytt tak på uterummet. Men på kvällarna har det oftast blivit mys iallafall. =) Vi har tagit igen lite filmtittande som ju inte blivit av i stugan!

 Det har dessa sista veckor av föräldraledigheten/semestern varit riktigt finväder, fått en massa sol då vi ju kunnat hålla till ute med rensning osv. =) Hääärligt! 
En mysig kväll for vi till Smitingen och grillade hamburgare med en av Tirils förskolekompisar och hennes familj. 

Och en annan varm kväll då vi fixat och trixat hela dagen packade vi med oss tonfisksallad till middag och for ut till Starredsnäset där vi var helt ensamma några timmar. Så mys! 



I lördags bjöd vi familjen Fahlén på middag, var ju längesen vi träffade dem med! Haha blir liksom lite isolering på gott och ont där uppe i stugan. 
 Uterummet är idealiskt för sensommar-kvällar! 

I söndags 23/8 som var sista dagen lediga allihop firade vi av lite med grillad pizza och bubbel, och lite poolbad. ;) 

Här är ivrig son (och dotter! ) i måndags då Kiron började tvåan! Stolt! Tiril var ju hemma två dagar till med mig men var lika lycklig hon för att få bli Nyckelpiga och äldst på förskolan i onsdags. 

Trädgården har växt massor under tiden vi varit borta, många blommor har ju blommat och en del blommat ut. Ringblommorna som Kiron satte som frö på skolan i våras har slagit ut och snart Astern också. Rödvinbärsbusken har äntligen blivit större och gav ganska bra med bär i år, jag bakade kaka och muffins på dem! (Recept på muffins kommer senare).  Svartvinbär har vi massor och det ska jag försöka hinna ta reda på i helgen. 

Vi har kommit igång med veckomatsedel och  Linas matkasse igen men än bara hunnit med en av rätterna från Linas eftersom jag jobbat två kvällar sen i tisdags. Ikväll blir det ju surströmming men imorgon kör vi Lövbiffsrisoni! 

Ja, många bilder i detta inlägg men nu tror jag att jag är någorlunda ikapp med händelser ur livet. ;) Ha en fin fredagskväll! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Härligt att du har haft sen semester och kunnat få njuta av sommaren som kom till slut! Man har nästan glömt bort hur trist vädret var i början när man ser på alla dina härliga sommarminnen.
kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...