onsdag 8 juli 2015

Semesterläsning och efterlängtad film!


Hej! Nej usch och fy för tråkväder, kan inte vara kanonvärme hela tiden men vad hände här liksom? Regn till och från hela dagen. 

Mattias har målat i köket mest, jag har klippt till ett trixigt mönster och vi har städat tillsammans. Kul va? 

Igår kom det sista bokpaketet jag väntat på, nu har jag all sommarläsning hemma så får jag se hur långt jag hinner! I detta paket köpte jag de två sista böckerna i "Kiaras saga"-serien av Sandemo, och den sista i Mortal Instruments-serien "City of heavenly fire". Köpt två Sandemo och Morganville Vampires sen tidigare, plus lånat några fortsättningar på serier på bibblan. Vi får se hur långt jag hinner under semestern, Sandemo är viktigast. ;)  Just nu läser jag sista delen i House of Night, "Försoning". 
Kiaras Saga del 1; Skyddsanden: "
Kiara anklagas för att vara häxa på grund av sina helbrägdande anlag, men kommer undan galgen på ett mirakulöst sätt. Under flykten från avrättningsplatsen finner hon en urgammal, keltisk skatt - en skatt medlemmarna i ett hemligt brödraskap har sökt efter i åratal.
Kiara är på flykt undan brödraskapet då hon av en tillfällighet möter Sean, en ung man som får hennes hjärta att slå i snabbare takt.

Tillsammans med honom fortsätter färden genom det irländska landskapet med förföljarna tätt i hälarna, men vem ska hjälpa dem? I varje fall inte Kiaras hjärtlösa mor och onde styvfar - de är bland dem som vill se henne hängd...

Hon försökte lyfta på den översta stenen, men den satt fast. En av stenarna under rörde lite på sig så det blev en spricka. Kiara satte sig på knä. Är det en dödskalle där inne, då skriker jag, tänkte hon.'"


Cassandra Clare- City of Heavenly fire: 
Mörker återvänder till skuggjägarnas värld. När deras vardag faller sönder omkring dem så måste Clary, Jace, Simon och deras vänner gå samman för att bekämpa den största ondskan som nephilim någonsin har skådat; Clarys egen bror Jonathan. Ingenting i världen kan besegra honom - måste de resa till en annan värld för att hitta ett sätt att besegra honom? Liv kommer att förloras, människor offras och hela världen förändrats i den avslutande delen av Mortal Instruments-serien.





Ikväll har vi myst till det, väntat länge på "Cirkeln" som film. Hann ju inte se den på bio! Vi hyrde på OK, vill gärna stötta så de får in lite pengar på filmen, verkar som att det ser mörkt ut för en tvåa trots att denna första fick jättebra kritik. Och jag måste säga att jag och M tyckte att denna första, Cirkeln, var jättebra, en nagelbitare trots att de som alltid ändrat en del från böckerna. Vi kommer nog att köpa den också. Se! 
Godnatt! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Jag håller på att få tokspel här hemma pga vädret. Väntar på mitt bokpaket som kommer på fredag fyllt med "Morden i Sandhamn" och två böcker av Mons Kallentoft.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...