söndag 1 februari 2015

Skinkstek på Italienska, med vin och tomatbrässerad potatis

Här är gårdagens middag, receptet kommer härifrån. 

Skinkstek på Italienska med vin och tomatbrässerad potatis, 6p
1 kg Skinkstek
1 kg Potatis (Skivad i 1/2 cm tjockt)
400 gr Krossade tomater
200 gr Champinjoner
200 gr Chorizo (skivad 1cm tjocka skivor)
1,5 dl Vitt vin
3 Vitlöksklyftor (pressade)
Svartpeppar
Salt
Rapsolja
50 gr minst parmesanost (hyvlad, men M hittade inte det i affären så det blev riven)
Basilika
1,5 dl Vatten

Sätt ugnen på 180°
Peppra och salta skinksteken ordentligt och gnid in kryddorna lite, stek sedan den runt om så den får fin färg.
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra.
Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet.
Lägg på steken i ugnsformen och häll 1 dl vatten i pannan, låt det koka ur lite smak och häll det på steken.
Ställ in formen i ugnen i ca 45 - 50 tills steken når 70° och potatisen är mjuk. Vi fick dock ta ut steken före potatisen, lät potatisen stå inne ett tag till medan steken vilade. 
Ta ur formen och låt steken vila i 5-10 minuter innan du skivar upp den, lägg den sedan på potatisen igen och strö rikligt med parmesan och basilkablad över allt..

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...