onsdag 18 februari 2015

Baconlindad köttfärslimpa med svartvinbärsgräddsås.





Baconlindad köttfärslimpa 
400 gram köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 st ägg
1,5 tsk salt
1-2 tsk bostongurka
2 krm vitpeppar
 2 msk riven lök
1 paket bacon
1 skivad tomat

Resten av löken ;)
2 morötter skalade
Gräddsås:
Stekspadet från köttfärslimpan alt. 1 dl köttbuljong
1 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 ½ tsk soja
Peppar
Salt
1/2 msk svartvinbärsgelé
Maizena till redning
Sätt ugnen på 175 grader. 
Låt ströbrödet och mjölken svälla i en bunke ca 5 min. Blanda salt, peppar och bostongurka med färsen, blanda ner ägg, lök och ströbrödsblandning. Blanda inte för mycket då färsen kan bli torr. Forma en limpa i en smord ugnsform. Skiva tomat och lägg över. Linda eller lägg sen över bacon. 
Klyfta löken och dela morötterna i mindre bitar och lägg bredvid "limpan". Tillaga nere i ugnen ca 50 min. Kolla så färsen är färdig. 
Flytta över morötterna och lite av skyn till en mindre form, höj värmen på ugnen till 225 grader och låt morötterna stå inne ett tag till tills de är mjuka. 
Ta 1 dl av stekskyn i en kastrull, blanda med grädde och mjölk och koka upp. Blanda ner soja, salt och peppar, låt koka några minuter. Blanda i gelén och red sedan av med maizena (beroende på sort kanske du behöver blanda maizenan med lite vatten innan du blandar ner den). Sjud någon minut och smaka av. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanongott 👍

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...