måndag 15 december 2014

Uppiggande julpyssel och virka ett hjärta!

Hej! 
Vaknade upp idag med världens huvudvärk, känner mig rätt så knäckt. Vecka 51, en vecka kvar till jul. Yay. Ny vecka, nya tag passar väl rätt bra? När Kiron var ledsen igår så tyckte han iallafall att det fanns en del som var roligt, som han sa: Han fick spela Wii på kvällen (igår) och att det var skola idag. Gokillen, är så härligt att han trivs! 
Försöker pigga upp mig med julförberedelser, jag älskar tex. att slå in paket! Annars brukar jag alltid spara alla till kvällen före julafton, men det brukar ta sån tid med alla på en gång, även om det är roligt, så i år bestämde vi att vi måste dela upp det lite. ;) Så har börjat lite smått. 
Har inte hunnit köpa alla julklappar färdigt än, tror vi har tre-fyra st kvar. På det är det fyra födelsedagspresenter att köpa också. Så i helgen blir det klappjakt, hinner inte före! 

Fick hem Tirils skapade julpynt från förskolan idag. =)

Och jag har också skapat julpynt. Hade med mig virkningen inatt för de lugnare stunderna, och satt sen också lite idag. Tog en stund innan jag fattade riktigt hur jag fick till formen på de stora hjärtana, jag fick repa upp två gånger, men sen gick det bra. ;) Roliga och snabba att göra. 
De små hjärtana hittade jag mönster för hos Bautawitch.se (länk). De större hittade jag hos @julsidan på instagram, men delar med mig av mönstret här för jag kan inte hitta nån länk. 
(lm=luftmaskor, dst=dubbelstolpe, st= stolpe, sm=smygmaska, fm= fast maska)

Virka 4 först lm med nål 3,5 och sätt ihop dem till en ring med en sm i första lm. 
Varv 1: Virka 4 lm, sedan virkar du såhär om ringen; 4 dst, 4 st, 1 lm, 1 dst (spetsen på hjärtat) 1 lm, 4 st, 4 dst, 4 lm, 1 sm och sen 18 lm (som blir öglan), 1 sm om ringen igen. 
Varv 2: Virka 5 lm, sen 1 fm i första dst, 2 fm i andra dst, 1 fm i tredje dst, 2 fm i fjärde dst och sen 1 fm i var och en av de nästa 4 st. 1 fm om lm, 2 fm om dst (spetsen på hjärtat)1 fm om lm, 1 fm i var och en av de nästa 4 st, 2 fm och första dst, 1 fm i andra dst, 2 fm i tredje dst, och 1 fm i fjärde dst. 5 lm och 1 sm före öglan från föregående varv. Klipp av och fäst tråden. 

Godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...