onsdag 5 november 2014

Två goda middagsrecept och snö & glöggpremiär.


Hej! Nu har mina två lediga dagar gått, jobb igen imorgon...Inatt fick jag sova en HEL ostörd natt, första gången på mycket länge. Blev förvånad när klockan ringde. 
Delar med mig av två goda recept från veckans matsedel! =) Igår gjorde jag hel kyckling i lergryta, testade ett nytt recept lite modifierat för mig såklart, och MUMS vad gott det blev, jättesaftigt!! Helgmat!

Chicken a lá i lergryta
1  hel kyckling
2 paprikor
2 tomater
3 vitlöksklyftor
2 hg svamp (jag tog kantareller)
2 rödlökar
1 kycklingbuljongtärning
3 dl vatten
Salt, Grillkrydda, Smoked Paprikapulver
Soja 
Gör såhär
Låt grytan ligga i blöt minst 20 min (längre om den är ny). Jag skar paprika, tomat och lök (och svamp) i grova bitar och la i grytan. Pressade vitlöksklyftorna över. Kokade upp vattnet och blandade ner buljongtärningen, och hällde sen detta över grönsakerna. Kryddade kycklingen med salt, grillkrydda och smoked paprikapulver, och penslade sen in den med soja. La kycklingen ovanpå grönsakerna. In nere i kall ugn, satte den på 225 grader, locket på. Klar efter ca 80 min. Servera till tex. ris.

Och idag blev det ett nyss påhittat (efter vad jag hade hemma, som så ofta) recept på Ugnskorv, och det blev också jättegott, kommer göras fler gånger! Haha jag använde inte mindre än tre olika ostsorter, om än inte så mycket av varje. ;) 

Krämig Ugnsfalu med mozzarella
(Ugn 200 grader) 
600 g falukorv
1 Tomat
1 Paprika
1 näve svarta oliver
125 g Mozzarella
2 dl matlagningsgrädde
1 msk majonnäs
1 msk senap
3 msk chilisås
50 g färskost med vitlökssmak
1 dl riven ost
Salt, peppar
Gör skåror i korven, inte helt igenom. Lägg i ugnsform.  Halvera först och skiva sen tomat och paprika, peta in tomat i varannan skåra och paprika i de andra. ;) Halvera och skiva mozzarellan och peta in den också. Om det blir tex. paprika över, lägg den runt korven. Halvera oliver och strö över och runt om korven. 
Blanda grädde, majonnäs, senap, chilisås, vitlöksost och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över korven och grönsakerna, bred ut lite så det täcks någorlunda. Ställ in mitt i ugnen 30 min tills den fått lite färg. Servera till tex. makaroner! Gott! 

Nu har snön kommit och stannat kvar här i Härnösand! Blötsnö igår och idag har det varit hård isskorpa överallt! 
Tiril har fortfarande hosta, mest nattetid. 

Mina gosisar! 

Det blev glöggpremiär ikväll, mums! =) Snart kan man börja se fram emot (och bäva för) julförberedelser och allt vad det innebär! Lite för tidigt än tycker jag (ser de som börjat pynta redan!!) men glögg kan man ju smaka. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...