fredag 21 november 2014

Recept på Köttfärslimpa med tacosmak, och Tomat & Löksallad


 Idag åt vi något improviserat och jättegott, köttfärslimpa med tacokrydda, till stekt potatis, och tomatsallad som jag också lägger ut recept till. Mums!!  Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara. Saftigt och som sagt gott!! 

 KÖTTFÄRSLIMPA MED TACOSMAK
500 gram  blandfärs
1 msk potatismospulver (fick testa det istället för ägg eller potatismjöl, slut på båda. Det funkade!! ;))
2 dl matlagningsyoghurt (jag tog turkisk)
1 påse tacokryddmix
1/2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda ihop färsen med potatismospulver, yoghurt och kryddmix. Lägg i en avlång ugnsform. Gratinera i ca 45 minuter. Strö på ost i slutet. Servera till tomatsallad, chilisås och tex. stekt potatis, ris eller vanlig sallad. 

TOMAT & LÖKSALLAD 
ca 4 tomater
1 lök
4 msk rapsolja
4 msk balsamvinäger, vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
några nypor flingsalt eller 1 krm salt
Svartpeppar malen, efter smak. 
Skiva tomater..
Halvera och strimla löken. Varva tomat och lök i en djup skål. 
Tillsätt rapsolja, vinäger, salt och peppar och rör om.
Servera tomatsalladen i skålen eller lägg upp.



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...