torsdag 27 november 2014

Kycklinggryta med rosépeppar och bacon, och mer återbruk av stickad tröja!


 Hej! Toktrött Hanna här...sover alltid så dåligt på nätterna nu, men inte somnar jag i nån bättre tid för det inte heller. Jaja snart dax för nattperiod igen. 

Imorse hade vi APT 7.30 på jobbet, sen har jag varit ledig idag. Smådonat lite här hemma, har som inte riktigt energi men fick nåt ryck iallafall och sydde och småpysslade lite. =)

Till middag provade jag en ny rätt, inspiration till receptet på nätet men anpassat lite till eget. Here goes! 
 KYCKLINGGRYTA MED ROSÉPEPPAR OCH BACON
500 g kycklingfilé
1 pkt bacon 
1,5 gul lök
2 tomater
1 paprika
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond, 1/2 kycklingbuljongtärning
Paprikapulver
Rosépeppar, ca 2 tsk. 
1 tsk timjan
Salt, peppar
Klipp bacon smått, knaperstek och låt rinna av på hushållspapper. Halvera och skiva lök, dela paprika och tomater i mindre bitar. Tärna kycklingen i ganska stora bitar, stek. Ta upp på fat. Fräs grönsaker, och lök till de mjuknar tillsammans med kryddorna, lägg ner bacon och kyckling. Slå över grädde och fond, smula ner buljongtärning. Låt puttra på svag värme ca. 10-15 min. Smaka av med salt och peppar och servera med tex. ris. 


Här är det lilla pysslet/DIY. ;) Litet återbruk jag tänkt fixa länge. Klippte av nederdelen till ärmen på en av de stickade tröjorna jag slaktat tidigare, mätte såklart innan så den skulle passa. Trädde den på en vanlig stor glasburk. Virade jutesnöre upptill och prydde rosetten med en zink-krona (köpt på Behändigt för några år sen). =) 
Nu har jag betalat räkningarna, sitter och kikar på Morden i Sandhamn men ska nu dra fram crosstrainern och titta och träna samtidigt istället. 
Imorgonkväll har jag kompledigt från jobbet eftersom vi har julfest i kommunen! 
Godnatt och sov så gott!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...