tisdag 17 juni 2014

Beer Can Chicken!

Här flyger dagarna, och kallt har det blivit, hurv... 
Idag testade jag för första gången att göra "Beer Can Chicken" (med en G:N-burk eftersom jag inte hade några 33 cl öl hemma, haha! Diskade ur den och fyllde med öl till hälften som det ska vara ;)) Receptet lite ihopblandat och på känn som ofta. ;) 
BEER CAN CHICKEN I UGN
33 cl öl
2 lagerblad
3 msk citronsaft
1 tsk grillkrydda
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk salvia
1 tsk svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor 
2 msk citronsaft 
2 msk rapsolja 
Öppna ovansidan på ölburken med konservöppnare så det blir större öppning. ,Lägg i lagerblad och 3 msk citronsaft. 
Blanda grillkrydda, cayennepeppar, salt,salvia, svartpeppar, pressade vitlöksklyftor, citronsaft och rapsolja. Gnid in hela kycklingen, insidan också, med kryddblandningen. Ställ ölburken i stadig ugnsform och trä på kycklingen på burken. Tillaga nere i ugn på 150 grader 1,5 -2 timmar (jag hade inte fullt 2 timmar).  Det blev fantastiskt gott och saftigt, vi åt i pitabröd, med grönsaker och fetaost! 

Man kan även tillaga i grill vilket jag ju inte provat, men läste då iallafall att man skulle ställa burken i botten på kolgrill i glöden när den är grå, och sätta på locket, tar ungefär 40 min att tillaga. 


Detta kommer ätas fler gånger här i huset! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...