måndag 6 januari 2014

Årsblogg 2013!

Här kommer så min årliga summering , dags för 2013! =)
Ett fint år har det varit, mycket stress även detta år och mycket sjukdomar, men allt som allt ett fint år som sagt, mycket lycka och roligheter! =)
(Klicka gärna på bilderna om ni vill se dem större).
 
JANUARI
Mattias jobbade fortsatt 50 % denna månad, efter sin knäoperation. Kiron fick börja använda ögonlapp för att förbättra synen på vänster öga. Det var en del sjukor som vanligt. Jag började min kurs "Vård och Omsorg 2" via jobbet.  Mattias bror Mats och hans flickvän Hanna gifte sig i hemlighet i USA! Vi var på deras bröllopsbjudning i slutet på månaden.
 
FEBRUARI
Mattias började jobba heltid igen. Vi var iväg en sväng på Drakborgen.  Barnens kusin Moa fyllde 9 år, Tiril fyllde 3 år, men födelsedagen slutade oturligt med magsjuka för hennes del, och sedan min, Mattias hade haft tidigare! Jag fick ny frisyr. Vi for på en härlig välbehövlig hotellweekend med Ia och Daniel i Sundsvall! Snön låg meterhög och drivvis, och vårvädret var underbart! Båda barnen gick igenom penicillinkurer tyvärr, Tiril var jätteförkyld och Kiron fick öroninflammation.
 
MARS
Vi firade min pappa som fyllt 62 år. Vi hade flera härliga utedagar i det fina vädret, bla. en med grannarna då vi grillade korv och åkte bob. =) Barnen hade varsin kraftig förkylningssväng. Jag fick bihåleinflammation som gjorde mig oändligt trött och låg!!!   Familjen var iväg på en dag med skoteråkning och grillning med svärfar och Carina (medan jag själv var sjuk). Vi sålde på bytardag och tapetserade sovrummet.  Firade påsk, Mattias födelsedag och Hanna och Mats bröllopsfest, allt på samma helg!!!
 
APRIL
Jag och Mattias firade 13 år den första april, men vi hann aldrig fira för vi insjuknade hela familjen en efter en i influensa som höll en däckad i ca 2 veckor... Jag gick när jag mådde lite bättre ut på inplanerad tjejkväll, som var kort för min del (inte återställd än!) men rolig! Jag firade min 32-årsdag med familjen. Fick fina presenter och äntligen fick jag och Mattias vår goda ostbricka och romantik. ;) Våren var på marschtakt ute och snön försvann snabbt!
Valborg firade vi med båda grannfamiljerna, Wusch och Horn (och där hade vi åter en sväng med feber och förkylning, surprise surprise). =)
 
MAJ
Månaden började sjukt med prickar, öronont och hosta, men när vi piggat på oss blev det vårfixande ute och inne. Vi firade Hannis, Kikki och svärmor som fyllt år. Tiril åkte snart dit på magsjuka! Annars njöt vi av det fina vårvädret med massa utetid och insektsletning. Barnen gick på cirkusmaskeradkalas, jag tog ett glas med grannfruarna Christina och Theres på Hamnkrogen dan före mors dag som också firades.. Skolarbetatet var fortsatt stressigt och tidsslukande men denna månad gjorde jag sista skoldagen. Och värmen steg så mycket så det blev utebadspremiär för barnen!
 
JUNI
Mycket att bearbeta och tänka igenom denna månad. Vi inledde den med tivoli och marknad och fortsatte med stugpremiär, underbara dagar! Barnens kusin Wilma fyllde 7 år.  Vi hade barnen gårdspicknick och "sommaravslutning" på förskolan. En fin eftermiddag for vi ut och hade middagspicknick vid Höga Kusten-hotellet. Midsommar firades med grannarna Wusch och på midsommardagen åt vi kräftor med dem också. =) Sen hann vi också med att fira min mamma. I mitten av månaden var Mattias och barnen iväg och campade med svärfar och Carina i Fönebo, jag jobbade som så ofta...
 
JULI
Första veckan var det nedräkning till semester och sen äntligen SEMESTER!! Vi började den med en tur på Ådalen 3. Nån dag senare hade vi inbokat en campingtripp först till Furuviksparken 2 nätter och sedan underbara Fönebo 1 natt!
Jag och Mattias firade vår första bröllopsdag med hotellövernattning och spa på Hotell Hallstaberget.
Månaden fortsatte socialt med grillmiddagar, strand-dagar och sena sommarkvällar, blev umgänge med grannfamiljerna Wusch och Horn och vi fick också träffa familjen Fahlén några gånger. =)
I slutet av månaden åkte vi till mina föräldrars stuga. Där är det bara stillhet och ro i kroppen...
 
AUGUSTI
Vi var uppe i stugan ett tag till, och fick besök av både Marianne och familjen Fahlén med mysiga kvällar. Sommaren fortsatte kanonhärlig med värme och softa dagar. När vi kom tillbaka till Härnösand var vi ut och åt på Skeppet bara vi i familjen. Kiron hade sin inskolning på fritids, spännande dagar! Det blev också grillmiddag och en tapaskväll med grannarna innan jobbet började igen. Och efter första jobbveckan hade jag en rolig tjejkväll bara jag och min syster Anki i Kramfors!
 
SEPTEMBER
Vi grillade korv med min bror, Kikki och barnen en mysig eftermiddag. Vabbsäsongen inleddes när Kiron blev sjuk, förkylning och feber.  Vi fortsatte njuta i uterummet så länge värmen tillät. Jag fick en period med lust att baka bröd, den fortsatte in i Oktober och har inte gett sig riktigt än heller, är ju roligt !
 
OKTOBER
Min baknings-mani fortsatte. Mattias bror Mats fyllde 30 år. Jag var gräsänka några dygn när M var iväg på kurs. Barnen hade en del förkylningar och det blev lite vabbdagar för oss båda. Den första snön kom och försvann lika fort! Kiron fyllde hela 6 år, vilket firades med Star Wars-tårtor och Star Wars-kalas. =) Halloween firade vi riktigt med familjen Wusch, utklädda och allt!
 
NOVEMBER
Jag pysslade och grejade en massa med hemmet, hade ett inspirationsflöde som också fortsatt. Tiril blev jätteförkyld, men vi uppvaktade ändå svärfar Roger i förskott på 60-årsdagen, dan före fars dag. Oturligt nog fick den förkylda skruttan också magsjuka, samtidigt! Såå synd om tösen. Febern gav aldrig med sig så det slutade med penicillin då hon åkt på streptokocker.
När alla var friska blev det middag hos familjen Horn.
Jag var hemma med ont i foten några dagar och sökte också vård för detta (fick komma först i december men nu är det i rullning i alla fall...)
Gick och skrattade mig till träningsvärk i ansiktet på Grottmannen, tillsammans med arbetskompisarna.
 
DECEMBER
Inledde månaden med en släng av magsjuka för min del. Mattias hade ont i knät, och Kiron var förkyld. Tiril slog ut en tand och fick också äta penicillinkur igen, för infektion i sin tå. Sjukstatus slut. Tvättmaskinen pajade så vi fick köpa en ny...Snön som kom i lagom mängd regnade snart bort och julen blev grön... Men nog om det negativa! Vi stökade och pysslade inför julen med pepparkaksbak, julpyssel, lussebullsbak och godisverkstad, tror jag fick julgodis-fnatt ett tag. ;)
Julen firades som alltid med släkten, och nyår blev stillsam med middag först bara vi i familjen och sen gick vi över till Horns. =) 
 
Ett härligt år har det varit, men man kunde ju som sagt önska sig mindre sjukor för 2014? Please?
 
 
 

1 kommentar:

Maria sa...

Händelserikt år och fina fotokollage! Ja mindre sjukor detta år kan ju önskas, var lite mycket förra året!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...