söndag 8 december 2013

Positivt och negativt på vår helg!

En härlig helg är nu slut! Vi har haft fullt upp i helgen och som vanligt har det då gått i rasande fart!
Igår lördag var vi iväg på en liten julmarknad, köpte lite godis, lök och stickade strumpor till mig, välbehövligt. =) Sen blev det veckohandling som ofta på lördagarna (eftersom barnen då kan vara på Minihuset på ICA medan vi handlar ;) )
Upptäckte på förmiddagen förresten att tvättmaskinen är paj, visar felkod, nåt med värmen. Servicestället har inte öppet på helgerna, jamen visst är det typiskt att det då är på helgen den pajar!!??? Så vi har inte kunnat tvätta sen i fredags, vi som oftast kör 1-2 maskiner/dag. Håll tummarna för att det inte är nåt större fel!
 
Efter middagen igår så tog vi en timmes promenad, barnen fick åka pulka/bob. Jättehärligt och mysigt att kika på all julbelysning...
 Dock så slutade det inte så roligt. På hemvägen tippade Tiril med boben och landade på munnen (som hon ofta gör av nån anledning??!). Så hennes tand som hon slagit flera gånger förr och nu var lös, lossnade helt. Huga lillan. Hon fick också en liten fläskläpp. Vi pratade med sjukvårdsrådgivningen, de trodde som vi att det inte var nån fara men vi ska ändå kontakta tandläkaren imorgon, man kan ev. behöva ta röntgenbild för att se hur det är med den kommande tanden.
Inatt blev det alltså tandféns första besök till denna familj! En guldpeng fick skruttan i utbyte, och nu vill Kiron också tappa tänder och få pengar, haha!

 Köpte en tomtedress till Kiron igår från en tjej på facebook, den var jättefin och i nyskick (använd 1 gång ;)) för 30 kr. På Ica köpte vi ett Lucia-linne till Tiril, så nu har båda barnen kläder till fredag. Dock när jag rotade i klädkammaren hittade jag en till undangömd tomtedress som jag förmodligen sparat då den var lite stor, passade också Kiron nu. Dock ville han hellre ha den "nya" i trikå. Den andra kan nog bli lite varm...Men ett tag hade vi alltså tomtenissar på besök här, båda tyckte det var jättekul och ville klä ut sig idag med! Men eftersom tvättmaskinen kajkar så sparar vi dressarna till fredag. ;)
 Jag och Mattias såg en sevärd film igår, båda tyckte den var bättre än förväntat faktiskt! "The Mortal Instruments", se den, och jag ska läsa böckerna så småningom har jag tänkt. =)
 
Idag har vi varit hemma hela dagen, slappat en del, och bakat lussebullar! Som vanligt blev det utlopp för en del kreativitet, i år allra mest från Mattias eftersom han vanligtvis brukar sköta ruljangsen runt omkring och Tiril inte brukar vilja vara med så länge. Men nu behövdes han kring bordet! =) Så det blev en del ovanliga bullar i år, bla. några Cthulhu-figurer, haha!

Har kommit lite mer snö i helgen, barnen är lyckliga! M skottade fram baksidan idag. Han är lite bättre men inte bra i knät.
 
Detta är en goding-barnfilm som vi har inspelat på VHS sen jag var liten, ett gammalt band, måste försöka kopiera på nåt sätt så vi har den kvar. Ett måste varje jul! "Jul i Barnkammaren" är det svenska namnet, vår inspelning är ju såklart på svenska. Mys!  



 Jag har fastnat framför "Ghost" som de visat på 7:an, borde verkligen sova för längesen.
God natt!!
 

1 kommentar:

Maria sa...

Kom ihåg att anmäla till försäkringsbolaget också ang tanden sedan utifall det skulle visa sig vara något fel på tanden som kommer ut sedan.
Mina tjejer började tappa sina tänder vid 4 år så det är annars ingen fara att tappa tänder i den åldern. Gabriel har hittills tappat 4 tänder! :)
Vad mysigt med julmarknad och promenader! En annan har försökt legat till sängs hela helgen!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...