fredag 20 december 2013

Ny tvättmaskin, fot-status, besvikelser och julgott!

Igår var jag ju till doktorn. Tiril fick vara hos kusin Robin, morbror Johan och moster Kikki under tiden.
Doktorn gjorde inte så mycket, hon lyssnade på vad jag själv tror att det är (Mortons), läste om det, kikade lite snabbt på min fot (syns ju inget från utsidan), gav några råd, konstaterade att hon inte kunde göra så mycket mer än skicka remiss till ortopeden. Så då är det bara att vänta...  Hon sa att operation är botande behandling men de får ta ställning på ortopeden. Ska testa pelott så länge, ett inlägg man har i skon. Har ju testat diverse inlägg utan resultat.
 
En stor besvikelse fick jag igår också. Vår inplanerade glöggkväll med familjen Fahlén imorgon lördag blir inställd pga. sjukdom, känns så himla tråkigt! Dumma sjukdomar, att det ska vara så svårt att ses!
 
Idag jobbade jag vad jag hoppas är sista passet på 8 dagar...anledningen till att jag inte vet är att det är så många sjuka på jobbet nu, känns som om man inte kan vara säker på sin ledighet (jag har tagit föräldraledigt och 2 semesterdagar nästa vecka), jobbar om det går som planerat 3 pass på 18 dagar framöver... Yey i alla fall för ledighet med familjen!
 
Idag kom även vår nya tvättmaskin! Jippi! Nu blir det att tvätta ikapp 2 veckors tvätt, vi har kört 2 maskiner hos grannen under hela den tiden, tur att vi har mycket kläder såna här gånger!! 

Vi har en nattgäst inatt, Tim sover här, hans föräldrar behövde barnvakt ikväll och det gick så bra så. =) Vi har ätit go-middag (fläskfilégratäng med bacon) vet inte om jag gett recept tidigare på den, sök-funktionen på bloggen fungerar inte just nu. Grymt god i alla fall, kanske lägger ut receptet ett annat tillfälle! Sen har det blivit bus och lek, lite Lego-film, och en massa tissel och tassel innan det äntligen blev tyst där uppe. ;)

Och jag har julfixat en hel del idag, har så ont i fötterna och benen efter både jobb och köksgöra, tror jag stått/gått i princip hela dagen! Det har blivit lite knäck, julsnaps (den tar jag dock inte äran för, Ms jobb!), sill-lag och inläggning, roséglögg och wienernougat!
Gått lite All in med julgodis i år, har ju blivit 7 sorter hittills, ska göra Rocky Roads imorgon sen ger jag mig. Tycker det är så kul och har ett litet flow på sånt just nu. =) Sen är det inte så mycket köksgöra kvar att ta itu med förutom koka och griljera skinka, vi ska fira julafton med mina föräldrar och min syster, juldagen med svärmor och sen kommer svärfar hit på annandagen. =)
I helgen blir det däremot att handla klart de sista julklapparna! Funderade på Birsta men nä, vi spar den trippen till mellandagsrean. Blir nog en vanlig liten stadstur istället.
 
När vi utpumpade ikväll äntligen landade i soffan roade vi oss med julrysare, en gammal skräckis från 1984, "Silent Night Deadly Night". Lite mysig. '
 
Nu är det tack och god natt!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...