söndag 29 december 2013

Julklappar, fläskfilérecept och lite mellandagsrea.

Det blev ju en hel del julklappar i jul...! Mycket fint, och vi vill tacka alla släktingar och vänner igen för julklapparna, tack tack tack!!!
 
Här är Kirons klappar, överst från oss, bla. spel, Skylanders, pysselbok. Lego, några tröjor, kalsonger m.m. Nederst först prylar och sen kläder som han fått av de andra, tex. godis, mycket Lego, mikroskop, kikare, pysselbok, flera tröjor och byxor, vårjacka m.m. =)

Tirils prylar från oss överst till vänster (förutom slottet hon fick på morgonen), bla. flertal filmer, böcker, pyjamas, jeans, My Little Pony-docka, prinsessdockor, lego, trosor m.m...(hon fick mer "små" saker än Kiron)
De andra bilderna är saker och kläder hon fått av andra, som massor av prinsess-utklädningssaker, böcker, kaleidoskop, porslinsservis, godis, sängkläder, klänningar, tröjor m.m.

Och jag och Mattias fick julklappar vi med! En fin päls-pläd, den årliga tomten av mina föräldrar, lottpaket, en bok, parfym, mascara, filmspel och Hälge-whisky. =) Vi gav inte varandra något, vill hellre lägga pengarna på nåt kul tillsammans.

Tänkte dela med mig av receptet på maten jag gjorde på annandagen, kanske som tips till nyår?
 Fläskfilé i mascarponesås (recept hittade jag på matklubben, här)


Ingredienser

2 fläskfiléer à ca 600 g

Salt

Peppar

1 brk mascarponeost 250 g

2 grönsaksbuljongtärningar

2 dl crème fraiche

3 dl grädde

1 tsk sambal oelek

1 dl mango chutney

1 stor röd paprika

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform.
Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt dem i såsen. Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter. Klart att njuta av!

I fredags blev det en liten snabbis till Birsta för att kika på mellandagsrean.
 
Trodde ett tag att jag skulle åka hem tomhänt (så när som på ett par ramar från IKEA), varit på flera av de vanliga affärerna (förutom de som finns i Härnösand, prioriterade inte dem) utan att hitta nåt. Men till sist blev det först ett fynd och sen ett till. Hittade nyårsklänning på Bik Bok och ett par leggings på Vero Moda... Visar dem här tillsammans men har inte tänkt använda dem ihop. ;) Så det blir svart till nyår i år igen!
 Igår var vi mest hemma och myste omkring, jag har blivit riktigt förkyld och nyser och snörvlar, ögonen kliar, nästäppa och rinnsnuva om vartannat och halsen är sårig. Så skönt att bara ta det lugnt, städade upp lite i lekrummet (var sak på rätt plats) och tog itu med diverse tvätt bara. Mina föräldrar kom förbi och åt middag med oss, M lagade kebab med strips, pitabröd och massa grönsaker, jättegott!
 
Vi har sett två bra filmer de senaste två dagarna, först Insidious 2 och sen Real Steel, rekommenderar båda!
Har också läst ut "Divergent", spännande bokserie, nu står jag i kö att låna tvåan, "Insurgent".
 
 
Har jobbat ikväll, gick ganska bra fast man är mer slut än vanligt. Försökt att inte komma för nära inpå någon så man smittar. ;) Jobbar imorgon också, ledig på nyårsafton och jobbar sen kväll på nyårsdagen. Sedan har jag några dagar ledigt med familjen igen.
Nu ska jag hoppa i säng, blir tidigt imorgon bitti!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...