måndag 16 december 2013

Brända mandlar, och Torsk i saffranssås!

Tiril är fortfarande snuvig, men ingen feber eller så, vet inte om det vänt än...
Vi har donat på hemma idag då jag ju varit ledig, mysigt att bara vara.
 
 
Jag har gjort Brända Mandlar, första gången, jättegott blev det!
 
Om ni förstorar denna bild kan ni se receptet på Brända mandlar, som kommer ur boken "Livets Goda- Julgodis". Jag kommer göra detta fler gånger!

Blir lite mer godis senare i veckan, bla. knäck såklart. Jobbar fyra dagar framöver, kväll, morgon, kväll, morgon, så vi får se hur vi hinner. I helgen blir det mycket julfix!
 
Till middag blev det Saffranstorsk, receptet kommer från Coop men jag delar med mig här!

TORSK I SAFFRANSSÅS MED ROSÉPEPPAR 
1 strimlad purjolök
0,5 g saffran
2 msk smör
1 msk majsena
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
1 citron, rivet skal och pressad saft (jag tycker dock att det blev lite för mycket, kommer ta 1/2 citron nästa gång för annars var det gott).
2 tsk rosépeppar
 
400 g  tinad torskfilé
 
Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...