måndag 18 februari 2013

Vår helg med goda vänner (och mat) på Hotell Knaust!

Igår kväll kom vi hem från vår härliga barnlediga helg med Ia och Daniel på Elite Hotell Knaust i Sundsvall! Helgen har gått vansinnigt fort, som det alltid gör när man har roligt. =) 
Vi anlände kring 18-tiden i fredags, efter att M lämnat barnen hos farmor. Våra rum låg i översta våningen, riktigt mysigt med bjälkarna och snedtak!!



Annars är väl den magnifika trappen hotellets bästa signum. Riktigt härlig interiör i hela hotellet för övrigt, spegelsalen där vi åt frukost var också vacker. 






Kväll 1 Fredag: Vi fixade oss strax och gick för att äta middag! 

Valet föll på Källarkrogen. Jag valde nån sorts gratinerad fläskfilé med rödvinssås, jättegott! Vi åt så sent så jag var vrålhungrig, slängde i mig maten och blev proppmätt fort. ;) 

Och Mattias tog Fläskfilé Oscar!

Sen gick vi tillbaka till hotellrummet (vårt, för det var lite större ;o)) och satt och surrade och drack lite vin. 

Ia testar greppet på Ms gitarr...



 Sen blev det Bishop´s Arms, som ligger i anslutning till hotellet. Var ett mysigt ställe och roligt hade vi, men det är en himla köttmarknad om man säger så!

Min Mattias! 

Ia och jag. =)



Den 4:e personen i sällskapet vill ej vara med på bild,  men fina skor och kläder hade han, haha! 

Dag 2 Lördag: Efter en härligt lugn hotellfrukostbuffé bestämde vi oss för att gå till relaxen på Himlabadet! Har varit jätteskönt väder i Sundsvall hela helgen för övrigt. 


 Där spenderade vi ca 3,5 timme med bubbelpooler, olika bastu, (bla. doftbastu), och lite lunch. 

Club Sandwich!
Efter de timmarna var iallafall jag ordentligt mör och jättesömnig, så det blev en timmes siesta innan vi fixade oss till middagen. 

Denna kväll åt vi middag på Restaurang Innergården 1891. Galet mysigt ställe, är som utemiljö inne, man sitter som på ett litet torg med ytterväggar kring sig men med glastak högst upp. 


Min mat: Cognacsflamberad fläskfilé med potatis-och baconsufflé i sitt skal, och grönpepparsås. 

Och Ms mat, Grillad lax med spenat-och betasallad, och Dill o Kaprisaioli. 

Till efterrätt blev det en kaffedrink, Sweet Tooth med Baileys och Dooleys! 

Sen blev det Melodifestivalen på vårt hotellrum! Jag tycker att denna omgång var det klart sämsta hittills, ingen låt som fastnade. 


Och efteråt blev det Bishop´s Arms igen! 


De hade jättesköna sängar på hotellet så både jag och M sov skönt, fast det var varmt på nätterna, båda nätterna öppnade vi fönstret mitt i natten. 
Efter frukost och liten siesta på söndagsmorgonen så checkade vi ut och for hemåt. 
Städade upp lite hemma innan vi for till farmor för att hämta våra efterlängtade ungar, jag har saknat dem så fast det varit väldigt lugnt och skönt! ;) 
Vi åt middag hos Haidie, ärtsoppa, och sen lite fika hos mina föräldrar innan supertrötta barn och föräldrar styrde kosan hemåt. M var nästan läskigt trött, jobbigt att köra. 
Snart efter att barnen somnat la vi oss också, såg ett avsnitt av Supernatural och somnade sen gott i våra egna sängar.
Har varit en så skön helg, välbehövlig och batterierna känns laddade igen. Jag rekommenderar er verkligen att prova Hotell Knaust om ni ska övernatta i Sundsvall!! 
Nu är det tillbaka till vardagen, en ny vecka som inte är lika fullbokad som den förra, mer lagom! 

2 kommentarer:

Catarina sa...

Härligt att ni hade trevligt! Vi var också på Bishop's när jag var på Sundsvallsweekend för ett par veckor sen. Mysigt ställe!

solokatt76 sa...

Nice med batteriladdning ihop med goda vänner. Vi gör en liknande grej mars då vi ska åka till Äventyrshuset Alborgen utanför Gävle och sen käka och så. Några skulle bo på hotell men vi passar på att gratis-bo hos mina föräldrar.

Hotellet såg jättemysigt ut iaf!! Vilken pampig trappa verkligen!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...