onsdag 13 februari 2013

Två vårdbesök och ett studiebesök!

Ja ännu en sån där jobbig dag men något bättre ändå, har hunnit med lite bearbetning och reflektion. Det sämsta idag har varit att båda barnen tyvärr måst vara hemma från dagis och åka på "vårdbesök"... =( 
Tiril ramlade ju igår och blödde väldigt mycket från läppen. Jag kände på hennes framtänder då men tyckte inte de kändes lösa, men hon kunde inte äta sin vanliga Delikatessmacka på kvällen utan jag fick bryta den i små bitar åt henne så hon slapp "bita av". Och imorse sa hon att hon hade ont i tänderna. Så där blev det akutbesök på folktandvården. Hon har lös tand fram, vi ska topsa istället för att borsta framtänderna och ge henne mosad mat i 10 dagar. Stackars skruttan, vet inte hur många gånger hon slagit sina framtänder.

Och så till Kiron; Han klagade igår mycket över svidningar när han kissade, och även mellan kissningar, han var väldigt besvärad imorse. Så där blev det besök på vård/hälsocentralen. Ingen penicillin eller så för han har ingen feber, men allmänna råd för att få bot på eländet.
Nattens sömn blev usel, mycket grubbel över diverse och däremellan såklart oroliga ungar. =(

Jag var iallafall på skolan idag, vi hade ännu ett studiebesök, denna gång på Murberget, Prästgården, där de har som projekt "Och kommer du ihåg...". Det innebär att de tar emot grupper med äldre i prästgården, i autentisk 40-talsmiljö, för att trigga igång minnen och starta ett samtal kring olika teman som "Skördetid", "Skolan" m.m. De åker även ut till boenden och har med sig minneslådor med gamla saker som det kan samtalas kring. Är många som inte vet att de finns, men projektet verkar som det ska få fortsätta ett bra tag till så nu tipsar jag om det är nån omvårdnadspersonal eller liknande härikring som är intresserad, att höra av er, de samarbetar gärna, jag tror det var kostnadsfritt. De ville gärna att vi spred detta. =)
Var jättemysigt där i den gamla prästgården, som egentligen byggdes och fanns i Viksjö fram till att Theodor Hellman och hans fru Vendela fick den flyttad till Murberget.
Vi fick kokkaffe kokat på en gammal vedspis, och fick sitta i det gamla "mansrummet", hehe.
Här är några bilder ur "Damrummet". Härliga möbler!


När jag kom från skolan var maten i princip klar, sen dusch och krasch i säng i 2 timmar, skönt! Tack och lov för min älskling, han är en klippa!
Nu är jag på nattjobb, tjolahopp tjolahej. Ha en fin natt och en fin torsdag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

usch, att ha båda barnen hemma IGEN förstår jag är jobbigt!! så typiskt, det var lixom det sista du behövde just nu!

hoppas de båda snart blir bättre!!

besöket lät jättespännande, roligt för de äldre ju att det skapas sådana projekt=).

du får ta hand om dig så mycket du kan!

stooor kram <3

solokatt76 sa...

Oj vilken otur ni har med barnen och sjukt eller liknande hela tiden! Hoppas det gått bra med Tirils permanenta tänder då..så att de inte är skadade.

Kram

Maria sa...

Hoppas att det går bra med de små. Vet den där sömnlösa oron som kan drabba en...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...