måndag 12 november 2012

Sjuka huset, recept på fisk och lugn lunk.

Jahapp här var det mer sjukt som sagt. Maken snörvlade sig igenom gårdagen, han hade feber igen på eftermiddagen. Och Kiron började också klaga mer och mer allteftersom dagen gick, på halsont, snorighet och slem i halsen. Jahapp. 
Så här var det väldigt lugnt igår. Mörkt och trist väder också så man blir ju bara TRÖÖÖÖTT! Barnen totalt villa och undrar om det är dax att gå och lägga sig vid 14.30...
Jag grejade iallafall en del, som alltid. =) Gjorde en farsdagstårta på det vi hade hemma, dvs. ingen grädde utan fick toppa med chokladpudding istället. ;) Gott det med.
 
Kiron byggde pärlplatta och lyckades få ihop en hel kamel. =) 
Till middag improviserade jag, var ju sugen på fisk, så det blev en liten nätsökning och hittade ett recept, bytte dock ut saffran mot gurkmeja, spiskummin och paprika. Supergott blev det och vi måste äta det fler gånger!!
 
FISK MED KOKOSMJÖLK                                     
Fisk i saffran- och kokossås

Ingredienser      

500 g fiskfilé, t ex sej
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt
1 msk vetemjöl
2 dl kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
Paprikapulver

Spiskummin

Gurkmeja
1/2-1 tsk sambal oelek

Gör så här      

Dela fisken i 4 portionsbitar och salta. Vispa ihop matyoghurt, vetemjöl, kokosmjölk, buljongtärning, kryddor och sambal oelek i en låg, vid gryta. Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda under lock på svag värme 6-7 min. Servera med potatis (eller ris) och lite grönt, vi tog kokgrönsaker.

 
På kvällen var Kiron ordentligt hängig och ledsen och hade halsont. Han somnade iallafall, hade inte så mycket feber, 38 grader bara. Men efter nån timme vaknade han med magont, och kräktes till sist. Lilla stackaren. Somnade om efter ett tag.
 
Idag är M hemma, och båda barnen med. Jag jobbar kväll. M blir hemma imorgon med, vi har pratat med VC och ska ringa dem igen imorgon då de trodde att det var för tidigt än att ta streptokock-prov idag.
Det är soligt ute idag iallafall, alltid nåt även om ingen har direkt ork att stoja ute.
Jag har också blivit lite förkyld, men rätt milt än så länge.
 
Tiril är pigg iallafall, så henne blir det nog dagis för imorgon när jag jobbar förmiddag, och M ska in på VC med Kiron.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

usch era stackare, så deppigt med sjukdomar hela tiden=(. hoppas ni får nå't vettigt svar imorgon då!
kram på er!!

Maria sa...

Uscha, stackars Kiron. Dessa sjukdomar går runt runt hela tiden, man blir aldrig riktigt frisk tycker jag!
Krya på er och hoppas du och Tiril slipper bli sjuka!

Kramen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...