tisdag 15 mars 2011

Ny läsning, lite Ellosbeställning, och hemska ögonblick av oro!

Idag är första dagisdagen för Kiron efter sportlovet!! Blir kul för honom!
Sen idag ska vi EV. iväg på Technichus, ett evenemang med mammagruppen på facebook....vi får se.

Vi håller så smått på planera en gemensam 30-årsfest för mig och M i April... är bara svårt att få datum att passa för alla. =( Sen blir det ju mer planering med mat, ev. tema osv...

Igår läste jag ut boken "Ont blod"...har hållit på med den lite längre än vanligt, har haft en liten läs-svacka och ägnat mig åt tidningar istället. Men nu blev det ett intensivt slut, den var riktigt spännande, alltså, John Gilstrap-"Ont Blod", kan jag rekommendera!!

Nu, till en bok som jag VERKLIGEN ser fram emot. M har nyss hört den på ljudbok, likaså min svärmor, och de tyckte den var super! Och jag ÄLSKAR Dean Koontz böcker nästan lika mycket som jag älskar Stephen King, speciellt de tidiga, och det här är en av dem. Fick tag i den på Erikshjälpen, såklart, den eviga källan till fynd!!! Annars är den inte helt lätt att få tag i längre.
Så det är med ganska stor andakt jag börjar läsa: Skymningsögon av Dean Koontz!!

"DE FINNS
Väntande. Iakttagande.
Få människor kan se dem, men Slim MacKenzie ser dem alltför tydligt. Han är välsignad-eller förbannad-med skymningsögon.
DE FINNS
De gömmer sig i de mörkaste skuggorna av tillvaron och stoltserar på samhällets topp. Deras förvridna psyke kräver mänskligt lidande. Deras mål är mänsklig plåga.
DE FINNS
Men skrik inte. De kan höra dig..."Ni kan läsa mer om den i denna blogg-recension. =)

Igår blev det en liten Ellos-beställning igen. M är i ständigt behov av byxor, så vi slog till på dessa.
Sen var det en hel del som var slut i rätt storlekar, men till slut blev det iallafall även dessa, till Tiril, svarta denim-leggins.


Och nu till det hemska fruktansvärda oros-ögonblicket...Fy sjutton. Vi har ju som många vet en katt, Räser. Hon är rätt gammal vid det här laget, runt 12 år tror jag. Det är inte alltid roligt när barnen vill klappa för hårdhänt, och igår jabbade hon till mot Tirils ansikte!! Och träffade ögat!!!!! Var iallafall vad vi trodde, för ungen grät och blodet rann och rann. Herregud, mitt hjärta slog som en stånghammare och jag grät själv, innan Tiril blev lugn och slutade gråta, så blodet slutade rinna. Då såg vi att det var ögonlocket som fått ett litet sår. Men fy vad hemskt... Mitt stackars lilla hjärtegryn.
Vi pratade med sjukvårdsrådgivningen, hade ringt medan det var som värst, och de ringde upp. Det var bara att tvätta och hålla koll, Tiril hade inga problem sedan med att ha ögat öppet, det rann inte. TUR!!! Jag trodde hon klösts på själva ögat...

Hjärtegrynet tidigare under dagen, klättrandes och gallskrikandes (av glädje, hon och Kiron tycker det är roligt att skrika ikapp....)


Sen på kvällen blev det lite te och "En unge i minuten"....Bra sätt att varva ner...=)

1 kommentar:

solokatt76 sa...

oj ja det är inte alltid så lätt med katter och barn inte. Stackars tiril.. Superflyt att hon inte fick klon i ögat..Då vet man ju inte hur det hade gått =( ursch!!

Kul med planering inför 30-årskalasen dock.. jag hade riktigt stort kalas när jag fyllde. Tog igen det för alla missade halvusla kalas under uppväxten. inte så många som vill gå på jättekalas den 23 dec. men nu tog jag veckan innan och det blev party till 06.00 på morgonen!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...