måndag 6 september 2010

Sur morgon, paj x 2, recept, och Tiril säger "mamma" ;o)

Är trött trött trött...jag funderade på om det var fullmåne inatt för barnen sov så uselt, men icke...vad ska man då skylla på?!
Råkade denna morgon också ut för en sur "brevbärare" eller vad han nu var, kom iallafall med paket i postbil, M har beställt ett nytt däck. Han klagade på att jag tog för lång tid på mig att öppna (jag hade precis ammat Tiril och lagt tillbaka henne i sängen när han knackade på, och var inte påklädd), och att han lagt ner en massa jobb på att datorisera om paketet och bla bla bla... Morr, have a nice day du med va?!
Barnen är iallafall glada denna morgon, trots vakenstunder inatt. Tur man har sina små solstrålar....=)
Kiron är en liten bil-kille nuförtiden, han har olika fina bilar som han tankar och parkerar fint på rad...och helikoptern på helikopterplattan...=) Igår åt vi två olika pajer, först mumsig äppelpaj, (bara vanlig smulpaj med kanel och extra havregryn), Tiril smakade litegrann och blev som galen efter mer, haha! Sen till middag lika mumsig Skink & Broccolipaj med fetaost och annat gott, fick ett recept av Ia, var jättegott! (Hade tänkt ta en bild på den oxå men glömde bort den i hungern...)Hon har inget emot att jag sätter ut receptet, längst ner i inlägget. ;o)

Tiril, lilla tuffingen, sitter stadigt som berget nu, och parerar om hon råkar tippa omkull genom att hamna på mage...=) Här har hon några av plaggen jag sydde till henne härom veckan. Kiron älskar kojor!!! När man låg inne i denna koja så lyste stjärnorna på filten igenom, så det blev extra mysigt! =)

Ias skink & broccolipaj med fetaost & annat gott!
(Förgrädda pajskal för en stor långpanna= 6 dl vetemjöl, 250 g margarin el. smör, 2-3 msk vatten) (TILLÄGG: Innan du förgräddar pajskalet i ugn 10-12 min kan du låta den stå i frysen 10 min eller kyl 30 min)
5 ägg
5 dl mjölk
salt, peppar (vispa ihop till äggstanning)
8 tinade broccolibuketter
Skinka (vi tog ca. 300 g kassler)
1 fp. fetaost i bit (såndär platt rektangulär=)), smula ner
1 liten påse riven mozzarella
Blanda ner allt i äggstanningen och häll det i pajskalet. Grädda ca. 40 min mitt i ugn, 200 grader, tills äggstanningen stelnat. Servera till vitlöksfraiche och sallad. Gott!


Lägger in en film med "bildbevis" på att Tiril numer säger "mamma", haha! =) Hennes joller och tal har helt förändrats nu, blivit mer nyanserat. =)


3 kommentarer:

Maria sa...

Sötnosen då! Det är ju så magiskt när de säger mamma första gången! =) Fina kläder mamma gjort till Tiril! Du är så duktig!

Smarrans med så mycket goda pajer! Blev ju jätte sugen nu ju...ska man göra en paj till efterrätt ikväll kanske?? =)

Kram på er!

Anonym sa...

ååh va underbart det måste vara att höra "mamma" för första gången, så go hon är lilla skruttan=).

usch såna där nätter är så jobbiga!! tycker jag då o då kollar i almenackan om det är fullmåne haha, för ibland är det skumt hur deras dåliga nätter kan sammanfalla..

pajen lät supergod, den måste vi nog prova att göra=).

kram på dig o hoppas de sov bättre inatt!!

Tina sa...

Hej, måste bara skriva, bilmattan som Kiron lekte med, en exakt lika dan sådan hade jag när jag var liten. Trodde aldrig att jag skulle få se en lika dan igen. Kul!
Hoppas allt är bra med er.
Krama om familjen
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...