torsdag 6 maj 2010

3 månaders-vaccination och vikt!

Imorse blev det att traska iväg till BVC jag och lillan för vägning, mätning och VACCINATION! =) Härlig promenad i fint vårväder! Vi surrade lite under tiden vi väntade på att få komma in, med en annan liten 3-månaders tjej, de kollade länge och väl på varandra...=) Märktes att de var i samma ålder, samma vakna blick och leende.

Tiril blev väl inte så glad för sticken i benen direkt, fy vad hemska saker man blir utsatt för! Hon fick även vaccin mot hepatit B, det är ett till vaccin som inte ingår i allmänna programmet men som de gärna utför och rekommenderar, kostar 145 kr x 3. Vi kände att det var lika bra att ta det vaccinet också så har hon livslångt skydd. Och nu behöver man ju inte heller längre betala för Prevanar, vaccinet mot bla. hjärnhinneinflammation...! =)
Vi får se om hon får några biverkningar...och hur kvällen och natten blir.

Tjejen väger 6925 g (gått upp 355 g på 2 veckor), är 63,5 lång och har hattmått 40,5. Som sagt skönt att se att all amning ger resultat.
Jämförde med Kiron o nu ligger de ganska lika, han vägde 6690 g, var 61 cm lång och hade hattmått 41,3 när han var 3 månader. Men så vägde han också nästan 1 kg mindre än henne när han föddes...

Tog en liten runda in på H&M sen och bara kikade. Träffade en tjej från föräldragruppen med Kiron, hennes yngsta är nu 8 mån! Tiden går snabbt och vi pratade om att vi måste ses och fika snart!!Fick säga till på dagis imorse att Kiron inte skulle sova mer än 45 min, de har gått tillbaka till 1 timme igen och han har haft svårt att somna i vanlig tid...igår var klockan nästan 21.30. Så vi får se hur det blir ikväll med det också.
M jobbar över idag också, han gjorde det även igår. Jag hade en riktigt jobbig eftermiddag med två griniga barn, man skulle haft 4 armar...eller fler!
Annars var väl natten sådär, hon åt 3 gånger. Snart är det helg igen!! Woohoo!
Nu ska jag strax hämta Kiron på dagis...se om vi kan vara ute lite i finvädret på baksidan eller om han vill springa över till grannarna hela tiden...

2 kommentarer:

Anonym sa...

så härligt att hon växer på ordentligt och att du inte behöver oroa dig för amningen=).

oj, har ni fint väder?? här regnar det för fullt=(. skönt att det snart är helg, kan tänka mig att det är tungt på veckorna utan M..

*kram*

Maria sa...

Vilka härliga bilder...allra helst det nedersta där Tiril ler! =)

Härligt att hon går upp som hon ska, det är roligt att jämnföra barnen när de växer upp och Tiril verkar ju följa Kiron!

Ja snart är det helg och jag hoppas mina barn kryar på sig så vi får komma ut i det fina vädret snart...

Kram på er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...