fredag 17 april 2009

Stek av högrev med rödvin och bacon

Det här åt vi ikväll, var så gott, supergod sås!!!!

Källa: Konsum
4 personer
1kg högrev

salt och peppar
1 krm timjan
2msk mjöl
50g bacon
2 gula lökar
(Jag tillsatte även 2 stora morötter i tjocka slantar)
2 vitlöksklyftor
250g skivade champinjoner
2msk smör
1msk tomatpuré
2,5dl köttbuljong (vatten och 1 buljongtärning funkar)
2,5dl rött matlagningsvin
1tsk dragon
1,5dl gräddfil
Börja med att krydda köttet med salt, peppar och timjan.
Tärna baconet samt hacka lök och vitlök fint.
Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Ta upp steken när den fått fin färg.
Lägg i baconet och löken, fräs tills det hela blivit brunt.Tillsätt tomatpurén och mjölet. Rör om och späd med vinet ochbuljongen. Smaka av och krydda på vid behov.
Lägg tillbaka köttet och låt det hela steka i cirka 75 minuter.
Tillsätt champinjoner och dragon. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
Tag upp steken ur grytan, slå i gräddfilen och smaka av med salt.
Servera med kokt potatis och lite inlagd gurka samt en sallad. Gott med ett glas rött till!!!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...