måndag 9 februari 2009

Tecknad nostalgi!!!

Jag har fått för mig att jag vill påminna mina vänner och bloggläsare om gamla filmer och serier jag minns sen jag var liten...börjar med tecknat. Alla minns väl Sandy Bell och Candy Candy, men det finns ju även så mycket annat! (klicka på namnlänkarna för att se intron och bli nostalgisk!!!)

En av mina favoriter, om inte den största favoriten, var och är serien Sailor Moon! Den handlar om 14-åriga tjejen Annie som en dag upptäcker att hon har superkrafter, och dessutom att hennes katt kan prata (hihi)! Jag bara ryser när jag hör introt! 5:an visade serien länge men nu går den inte i någon svensk kanal!!! Vädjar till 5:an att visa den igen!!
Min andra stora favorit är Silver Fang! Visades inte i TV men fanns att hyra. Den handlar om björnhunden Silver (Ginga). Som valp ser han sin pappa bli dödad av monsterbjörnen Akaka Buto, och uppfostras sen själv hårt för att bli björnhund som sin pappa. Denna serie har jag hela på DVD-box med japanskt tal och svensk text, och även de filmer som utgivits med svenskt tal på DVD, så Kiron kan njuta av dem när han blir äldre.
Starzinger handlar om Prinsessan Aurora och stjärnriddarna Cogo, Hakka och Yorgo som i sin färd mot Den stora Planeten räddar många varelser runt om i galaxen. Nostalgi!!! Finns att köpa box på svenska men är inte komplett med alla avsnitt vad jag vet.
Lady Lovely Locks...hihi jag hade flera dockor och massor av Pixiesar att sätta i håret när jag var liten! Serien kom 1987 och var verkligen nåt för de som älskar prinsessor!!! Finns på DVD.
Rainbow Brite handlar om en hjältinna som genom att trycka på sitt färgbälte framkallar en regnbåge med magiska krafter. Hennes följeslagare är den talande hästen Starlite och Twinkie.
JEM and the Holograms är historien om tjejen som har två identiteter, hon är både en helt vanlig flicka och med ett tryck på sina örhängen kan hon förvandla sig till rockstjärnan JEM! Dessa finns att köpa på DVD, vissa avsnitt iallafall.
Rai-grottpojken handlar om en pojke vars mamma blir bortkörd från sin hemby och Rai blir föräldralös och uppfostras av en apa. När han blir äldre vill han veta vad som hände hans mamma och ger sig ut på vandring, sen en Tyrannosaurus förstört byn. Dessa finns på svenska på DVD i 6 delar.
En annan film, som jag minns att jag bölade åt, var "Den långa flykten", om kaninerna som ger sig av från sitt hem hotade av människan, på jakt efter ett nytt tryggt hem. Klicka här för att se "Bright Eyes", i utdrag från filmen...Finns på DVD och även i nyinspelning (kanske den nya versionen är mer lämpad för små barn)
Det finns så klart många andra som kanske skulle vara värda att nämna (som Dino Riders, Snorks osv.) men dessa är de som först poppar upp i mitt huvud!!! Ni får gärna påminna mig om era favoriter! =)

3 kommentarer:

Phyxius sa...

Åhh...många gamla favoriter!! Silver Fang är min absoluta favorit, även om jag sett många av de andra filmerna många gånger!!!
Har du sett uppföljaren till Silver fang? Handlar om hans son Weed...inte lika bra som Ginga serien men helt ok! /Erika

Fangoria sa...

Nej tyvärr har jag inte sett Weed, men vill se dem!!! =(

Ida R sa...

Hej! Kom in på denna blogg efter mitt googlande efter en flim jag såg på tidigt 2000-tal då jag var liten (född 95) Har jättelänge letat efter namnet på en film jag såg, tänkte du kaaaanske vet vilken det är. Hyrde den som vhs. Handlar om en blond flicka/tjej och det enda jag minns är att varje avsnitt började med att denna tjej var bebis, låg inlindad (möjligtvis i en korg?) och skiljdes ifrån sina föräldrar i havet (lite mose-style sådär) de hamnat i efter att skeppet/båten/färgan de åkte med sjönk eller dylikt. Ringer det några klockor? Vill minnas att hon blev hittad av och växte upp hos en lite äldre man också. Tror huvudpersonen (flickan) ser lite ut som Sandybelle då jag först trodde att det var den filmen jag sökte efter, men efter lite youtube-filmer så märkte jag att det nog inte är samma film. Du får gärna svara mig på min mail: ida__R_@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...