onsdag 28 januari 2009

Fiskgratäng

Superenkelt och gott recept, vi åt detta idag! 10-12 potatisar 1 ägg el. 2 äggulor salt, peppar, 1 msk matfett 4-5 vitfiskfíléer el. block typ torsk, alaska pollock, kummel citronpeppar stuvning på burk tex. champinjon el. räk 1.Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatisen. 2.Lägg den tinade fisken i smord ugnsform, krydda med rikligt med citronpeppar, salt o peppar, täck med folie och koka nere i ugnen 20-30 min. 3. Ånga av potatisen, mosa med elvisp eller press. Tillsätt matfett och ägg, vispa smidigt. Tillsätt 1 till ägg om moset är för fast. Salta, peppra, tillsätt ev. lite dill. 4. Höj ugnstemp. till 225 gr. när fisken är klar. Häll bort spadet från fiskformen. Klicka moset runt fisken, täck fisken med stuvning. Gratinera 8-10 min. Servera med kokta grönsaker. Mums!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...